Gratis verzending vanaf €75,-
Achteraf betalen met Klarna
Gemakkelijk retourneren
14 dagen bedenktijd
Klantenservice

Heb je vragen over een product, je bestelling of heb je advies nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar!

 

Contact

Contact opnemen met de klantenservice kan via een van de volgende mogelijkheden:


Of vul het contactformulier in op deze pagina.

 

by.AMELLE - Your Fashion Musthaves
KvK-nummer: 74701541
Btw-identificatienummer: NL002296183B82

 

Webwinkel Keurmerk

 

 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen. Bekijk deze eerst; wellicht staat het antwoord op je vraag hier wel bij.

1 Je bestelling
1.1 Ik heb een vraag over mijn bestelling

Heb je een vraag over je bestelling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via [email protected]. Vergeet hierbij niet het ordernummer te vermelden.

1.2 Waar kan ik mijn bestelling terugvinden?

Je krijgt van ons altijd een bevestiging van je bestelling per email. Het complete overzicht van je bestelling kun je terugvinden in deze email. Daarnaast vind je de factuur in het bijgevoegde PDF bestand van de email.

Mocht je een by.AMELLE account hebben aangemaakt dan kun je al je bestellingen ook terug vinden in je account.

2 Bezorgen
2.1 Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Indien een bestelling is geplaatst op een werkdag voor 23:59 uur wordt deze normaal gesproken de volgende dag al geleverd door DHL. Zodra de bestelling is verzonden ontvang je een email met track & trace informatie waarmee je de bezorgdag en het aflever tijdstip kunt bekijken.

2.2 Kan ik mijn bestelling volgen?

Wij versturen iedere bestelling met track & trace informatie. Zodra de bestelling is verzonden ontvang je een email met de track & trace code waarmee je de zending kunt volgen tot op het moment van afleveren.

2.3 Kan ik het afleveradres nog wijzigen?

Omdat alle bestellingen direct worden doorgezet naar ons warehouse is het helaas niet mogelijk om het afleveradres te wijzigen.

Heb je per ongeluk een foutief afleveradres opgegeven dan raden we je aan om een email te sturen naar [email protected] met het ordernummer en het juiste adres. 

2.4 Mijn bestelling is nog niet geleverd, wat nu?

Het kan zijn dat jouw bestelling vertraging heeft opgelopen bij de vervoerder. Wij adviseren daarom eerst om goed de track & trace informatie te bekijken. Hierin staat aangegeven wat de status is van de levering.

2.5 Mijn bestelling is teruggestuurd naar jullie door DHL

Het kan zijn dat een zending door DHL aan ons teruggestuurd wordt. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er een foutief afleveradres is opgegeven bij het plaatsen van de bestelling of wanneer de zending niet is afgehaald bij een Servicepunt.

Nadat we de zending terug hebben ontvangen zullen we contact met je opnemen om tot een oplossing te komen.

3 Retourneren
3.1 Ik wil een of meerdere artikel(en) retourneren

Ben je toch niet helemaal tevreden met (een gedeelte van) je bestelling?  Via de wet 'Kopen op Afstand' ben je gerechtigd om tot 14 dagen na ontvangst van de bestelling deze als retour aan te melden. In het geval van herroeping zijn enkel de kosten van de retourzending voor eigen rekening.

Je kunt je retour aanmelden door een email te sturen naar [email protected]. Vermeld hierbij het ordernummer en de te retourneren artikelen. Je ontvangt vervolgens van ons automatisch bericht met instructies.

3.2 Wat is de retourtermijn?

Via de wet 'Kopen op Afstand' ben je gerechtigd om tot 14 dagen na ontvangst van de bestelling deze zonder opgave van reden als retour aan te melden. 

3.3 Binnen welke termijn wordt mijn retourzending verwerkt?

Nadat we de retourzending hebben ontvangen wordt deze gecontroleerd door de retourafdeling. Het aankoopbedrag van de geretourneerde producten wordt na goedkeuring vervolgens binnen 14 dagen teruggestort op de rekening waarmee de bestelling is betaald.

Indien er is gekozen voor Klarna Achteraf Betalen wordt het retourbedrag door ons in mindering gebracht op de factuur van Klarna. Het is mogelijk om in de tussentijd de betaling bij Klarna te pauzeren. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van Klarna.

3.4 Ik wil een artikel omruilen voor een andere maat, kan dat?

Heb je onverhoopt een verkeerde maat besteld? Geen probleem. Je kunt gemakkelijk een nieuwe bestelling aanmaken met de juiste maat zodat we deze direct naar je toe kunnen sturen.

Het artikel met de verkeerde maat kun je binnen 14 dagen na ontvangst aan ons retourneren.

3.5 Ik heb mijn bestelling geretourneerd maar ontvang een herinnering van Klarna

Het kan zo zijn dat jouw retourzending nog niet volledig is verwerkt binnen de betalingstermijn van Klarna. Klarna staat los van ons, zij weten niet dat jij items hebt geretourneerd. We adviseren je daarom om dit aan te geven in de Klarna app, dan pauzeren zij de factuur tijdelijk. Zo voorkom je eventuele extra kosten. Ook kun je ervoor kiezen om de gehele factuur te betalen, het retourbedrag ontvang je terug zodra we de retourzending verwerkt hebben.

Meer informatie kun je vinden op de website van Klarna.

Gratis verzending vanaf €75,-
Achteraf betalen met Klarna
Gemakkelijk retourneren
14 dagen bedenktijd